Icare bakt pannenkoeken voor klanten

Pannenkoekenactie Wageningen
Pannenkoekenactie Wageningen

Pannenkoeken bakken is altijd een feest, voor jong en oud. Er is zelfs een speciale dag aan gewijd: de Nationale Pannenkoekdag jaarlijks op 28 maart. Door heel het land werden deze dag dan ook pannenkoeken gebakken. Verschillende teams van Icare deden mee aan deze smakelijke actie en bakten pannenkoeken voor hun klanten. Hieronder een greep uit de bakacties op diverse locaties:

Wageningen
In Wageningen sloegen Icare en leerlingen van de bakkersopleiding aan de Rijn IJssel Vakschool de handen ineen om klanten van Icare te verwennen met smakelijke zelfgebakken pannenkoeken. De actie was een groot succes. Thea Maas van Icare: “De reacties van onze klanten waren geweldig. Veel ouderen zaten al met het bord op schoot te wachten tot we samen met twee leerlingen van de Rijn IJssel Vakschool langskwamen. Ze genoten zichtbaar.”

Zwolle
In Zwolle bracht het PG-team van Icare (zorg aan mensen met dementie) pannenkoeken aan huis bij klanten. Héline van Vuuren, PG-wijkverpleegkundige in Zwolle: “Bij veel ouderen kwamen spontaan herinneringen boven van vroeger: hun moeder die voor het grote gezin stapels pannenkoeken bakten, of zij zelf vroeger voor hun gezin. Veel ouderen glunderden bij het zien van de pannenkoeken en gaven aan ze zelf eigenlijk nooit meer te eten. Dat was dus extra genieten.”

De Boerderij (Borger)
De Boerderij is een kleinschalige woonvoorziening voor dementerende ouderen in het centrum van Borger. Medewerkers en vrijwilligers van de Boerderij en leerlingen van OBS de Buyne bakten voor de bewoners, zowel binnen als buiten de Boerderij. Er waren pannenkoeken gebakken met spek, krenten, rozijnen en naturel. Nationale Pannenkoekendag was een mooie aanleiding om de ouderen in het zonnetje te zetten, vonden medewerkers en vrijwilligers van de Boerderij en de leerlingen van de school.

Geplaatst op: 1-4-2014

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn