Icare onderdeel samenwerkingsverband UNO-UMCG

Het Universitair Netwerk Ouderenzorg (UNO-UMCG) is het samenwerkingsverband van het UMCG en 13 ouderenzorgorganisaties in Noord-Oost-Nederland. Doel van het UNO-UMCG is om de kwaliteit van (complexe) zorg aan ouderen in ouderenzorgorganisaties te verbeteren door gezamenlijk onderzoek te doen, opgedane kennis te delen en deze toe te passen in de praktijk. Icare werkt mee in dit samenwerkingsverband.

Drie thema’s staan hierin centraal: dementie, zorginnovatie en medicatieveiligheid. De deelnemende ouderenzorgorganisaties zijn: AriënsZorgpalet (Enschede), Bruggerbosch (Enschede), Dignis (Groningen), De Hoven (Onderdendam), Icare (Assen), Interzorg (Assen), Livio (Enschede), Meriant (Heerenveen), Oosterlengte (Winschoten), TriviumMeulenbeltZorg (Almelo), ZINN (Haren), Zonnehuisgroep Noord (Zuidhorn) en Zorggroep LeVeste Middenveld (Emmen).

Jos Roosendaal, Specialist Ouderengeneeskunde Icare en lid van de stuurgroep UNO –UMCG: “Binnen de huizen van Icare in Drenthe werken we vanuit onze visie voortdurend aan verbetering van de kwaliteit van onze zorg. Op het gebied van dementiezorg, innovatie en medicatieveiligheid is er nog heel veel te ontdekken en te leren. Daarom is het zo waardevol om in groter samenwerkingsverband onderzoek te doen en dit te verbinden met de praktijk.

"De kracht van het UNO – UMCG is dat er naast de onderzoeken ook verschillende themabijeenkomsten worden georganiseerd waar we met en van elkaar leren. Zo laten we vanuit Icare bijvoorbeeld twee HBO-VGG verpleegkundigen deelnemen aan een cursus voor het interpreteren van wetenschappelijk onderzoek. Heel waardevol omdat we zo nog beter de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk kunnen maken en de uitkomsten van onderzoek nog beter kunnen benutten."

Meer informatie is te vinden op de website www.uno.umcg.nl

Samenwerken aan topzorg
Geplaatst op: 4-11-2015

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn