Icare op de tandem voor Alzheimer

2bike4alzheimer

Afgelopen weekend was het zover: de befaamde tandemtocht 2Bike4Alzheimer. Medewerkers uit PG-(psychogeriatrische) teams van Icare brachten 24 uur fietsend op een tandem door om geld op te halen voor onderzoek naar Alzheimer. Dit jaar deed Icare voor de derde maal mee aan de tandemtocht.

Het evenement 2Bike4Alzheimer wordt elk jaar groter. In totaal deden op 20 en 21 september 36 teams van verschillende organisaties mee. Vanuit Icare namen vijf teams deel. Donaties komen nog steeds binnen, de teller van de actie staat inmiddels al op €82.524,-!

Remco van Kleij, teamcoach bij Icare in Ermelo, fietste voor de tweede keer de 400km-route door heel Nederland: “Het was een prachtige rit, sommige etappes loodzwaar, maar de binnenkomst was erg leuk. Het weer viel mee, al kwamen er wel heftige buien langs. De temperatuur maakte het goed. Op een verschoven achteras na waren er geen pechgevallen en gelukkig ook geen ongelukken. De tocht voerde ook over de Veluwe. Daar werden we opgewacht door de burgemeester van Ermelo en de wethouder van Harderwijk. Zij pauzeerden met ons op het feestelijk versierde kantoor in Ermelo. We waren ruim binnen de tijd over de finish in Amersfoort.”

PG-teams Icare
De PG-teams van Icare verlenen belevingsgerichte thuiszorg aan mensen met dementie, zodat zij zo lang mogelijk veilig en zelfstandig in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. De zorgverlening vindt plaats in nauw overleg met mantelzorgers en andere zorgverleners zoals de huisarts. De teams vinden het belangrijk dat er aandacht is voor dit onderwerp, vandaar dat zij met veel enthousiasme deel hebben genomen aan 2Bike4Alzheimer.

Geplaatst op: 23-9-2014

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn