Persoonsgerichte zorg voor LHBTI-ouderen; meld je aan voor ‘LATER’-symposium Drenthe op 17 maart

Afbeelding: Regenboogvlag

In de zorg is er steeds meer aandacht voor diversiteit. Vaak is dat gericht op multiculturele of religieuze diversiteit. Minder vanzelfsprekend is aandacht voor seksuele- en genderdiversiteit. Terwijl naar schatting ongeveer 6 procent van de Nederlandse bevolking lesbienne, homoseksueel, biseksueel, transgender of interseksueel is. In de ouderenzorg wordt dit meestal niet opgemerkt omdat veel zorgverleners daar niet bij stilstaan. Doel van het LATER-symposium van de LHBTI-ouderen is om dat te veranderen. Icare ondersteunt dit symposium en biedt gratis toegang.

Ieder mens is verschillend. Hoe je in de zorg omgaat met die verschillen en hoe we begrip en respect hebben voor de achtergrond van iedere bewoner van onze woonzorglocaties; dat zijn onderwerpen waar we bij Icare veel aandacht aan geven. Dat doen we vanuit Persoonsgerichte zorg. Dat doen we ook met een thema als ‘Zijn wie je bent’, dat gaat over jezelf kunnen zijn ondanks je afkomst, geloof, ras, seksuele voorkeur en identiteit. Maar hoe geef je daar in de praktijk invulling aan? Dat is onder andere waar het symposium van project ‘LATER’ over gaat. Het project biedt zorgverleners handvatten om te werken aan bewustwording zodat LHBTI-ouderen meer ruimte ervaren om daadwerkelijk zichzelf te kunnen zijn en zich welkom te voelen. Icare ondersteunt het symposium en is sponsor. Netty Meijer, maatschappelijk werker bij Icare, neemt deel aan de organisatie van het symposium. Netty doet dat in samenspraak met het platform Liefde, Intimiteit en Seksualiteit (LIS) van de woonzorglocaties van Icare.

Werk je in Drenthe met of voor ouderen en streef je naar een inclusieve invulling van je werk? Je bent van harte welkom op het LATER-symposium Drenthe op donderdagmiddag 17 maart in Emmen!

Toegang is gratis. Meld je aan voor de workshops via www.laterproject.nl

Geplaatst op: 16-2-2022

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn