Wethouder Eibert Spaan opent Longpunt Kampen

Longfonds

Op 9 oktober 2017 openen het Longfonds, Isala, IJsselheem en Icare ‘Longpunt Kampen’. Longpatiënten en hun partners kunnen er 4 keer per jaar naar een thema-avond voor informatie en het delen van ervaringen. Longpunt Kampen is het zesde Longpunt in Overijssel.

De feestelijke opening van Longpunt Kampen is op:

maandag 9 oktober om 19.30 uur
’IJsselheem Myosotis’, Engelenbergplantsoen 3 te Kampen

De opening wordt verricht door wethouder Eibert Spaan. Daarna zullen longarts dr. Ben Tomlow en longverpleegkundige Karen Dalhuisen aansluitend een voordracht houden over ‘Ziektebeeld longaandoeningen, de kenmerken, verschillen en overeenkomsten’. Beiden zijn werkzaam bij Isala. Naast informatie is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er nu het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Vier keer per jaar zijn er thema avonden waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Elly Beens tel. (06) 510 068 15. Zie ook www.overijssel.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Longfonds
In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.

Geplaatst op: 4-10-2017

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn