Mantelzorgers en vrijwilligers Icare in het zonnetje gezet met ‘Zorg voor elkaar’

Mantelzorgdag 2019

Met een gezellige en informatieve dag in Vierackers te Assen, één van de kleinschalige woonzorglocaties van Icare, zetten woonzorglocaties van Icare de mantelzorgers en vrijwilligers afgelopen zaterdag in het zonnetje. ‘Zorg voor elkaar’ was het thema. “Mantelzorgers hebben altijd de zorg voor hun naaste. Met ‘Zorg voor elkaar’ willen we uitdragen dat zij ook zorg en aandacht verdienen. Dat geldt ook voor de vele vrijwilligers, die zich inzetten voor onze bewoners”, vertellen Petra Beugelink en Esther Broer, beiden maatschappelijk werker bij Icare Verpleging en Verzorging.

Samen delen we de zorg voor bewoners
Veel bewoners van de kleinschalige woonzorgvoorzieningen van Icare hebben een vorm van dementie. “Samen met hun mantelzorgers en de vrijwilligers delen wij de zorg voor de bewoners. Daarom was het delen van kennis over dit ziektebeeld een rode draad in het programma”, vertelt Petra. Zo was er een lezing over hoe je met iemand in contact kunt blijven, als spreken door dementie niet meer gaat. Hoe je dat met muziek en zang kunt doen, dat leerden de deelnemers vervolgens in de workshops. Maar ook werden er nagels gelakt, mooie kerstversieringen gemaakt en was er een gezellige lunch. “We hadden een gevarieerd programma vol verwenmomenten en informatieve workshops.”

Ontmoeten en kennis delen

Op de informatiemarkt konden de bezoekers eens op een andere manier in gesprek met de behandelaars zoals de specialist ouderengeneeskunde. Ook kon men daar de vriendenstichtingen en cliëntenraad ontmoeten. Bijzonder waren een proeverij van ingedikte voeding voor mensen met slikproblemen en informatie over het belang van licht bij dementie. “De ruim 80 bezoekers waren erg enthousiast over deze dag. We hebben veel vragen gekregen om dit volgend jaar weer te organiseren”, zegt Esther. “Naast het ontmoeten, werd ook het delen van kennis erg gewaardeerd.”

Bloemen bedankt
Proeverij
Licht en dementie
Kerststukjes maken
Lezing dementie
Contact met muziek
Nagels lakken
Geplaatst op: 13-11-2019

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn