Medewerkers Icare ontvangen zorgbonus in december

Zorgbonus

Medewerkers van Icare ontvangen in december de zorgbonus van € 1000,- ook als de subsidie van VWS dan nog niet binnen is.

Alle medewerkers die zich voor de zorg hebben ingezet tussen 1 maart en 1 september 2020 krijgen deze blijk van waardering*. Er wordt door Icare geen onderscheid gemaakt in het type functie van medewerkers, zo krijgen ook stafmedewerkers en huishoudelijk medewerkers de bonus. Ook krijgen zowel medewerkers in loondienst als medewerkers die zich bijvoorbeeld via een uitzendbureau of als zzp-er hebben ingezet deze bonus.

De overheid heeft deze bonusregeling in het leven geroepen als dank voor alle extra inspanningen die mensen in de zorg in de Corona-periode 1 maart tot 1 september hebben geleverd. Bestuursvoorzitter John Kauffeld van Espria, het zorgconcern waar Icare onder valt: “We doen er alles aan om de regeling zo goed en zo snel mogelijk uit te voeren. Daarom financieren we de bonus voor: we betalen deze in december uit, ook als we het geld pas later van de overheid krijgen. We vinden dat nog dit jaar deze blijk van waardering uitgekeerd moet worden. Alle medewerkers verdienen deze waardering voor de geweldige prestaties die in de afgelopen periode zijn geleverd in de zorg voor cliënten en patiënten, de aandacht voor hun naasten, de steun aan collega’s en de continuïteit van zorg. Met trots en grote waardering zien we dat iedereen er alles aan doet om goede zorg te blijven bieden én er als collega’s voor elkaar te zijn.”

*Icare keert de zorgbonus niet uit als één van onderstaande situaties van toepassing is – zoals beschreven in de subsidieregeling van VWS:

  • niet gewerkt in de periode 1 maart – 1 september 2020
  • alleen gewerkt als stagiair(e)s of vrijwilliger
  • jaarloon boven twee keer modaal
  • uurtarief (bijv. voor uitzendkrachten en zzp-ers) boven de in de regeling vastgestelde maximale tarieven

Espria wordt gevormd door De Trans, Evean, GGZ Drenthe, Icare Verpleging & Verzorging, Icare Jeugdgezondheidszorg, Zorggroep Meander, Zorgcentrale Noord (ZCN), Shared Service Center Espria (SSC), Facilitair Bedrijf Espria en de onafhankelijke Espria Ledenvereniging.

Geplaatst op: 5-11-2020

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn