Nationale Pannenkoekdag bij Icare

Pannenkoekenfeest in Gieten voor klanten van Icare

Nationale Pannenkoekdag 2016 - Gieten Gieterveen

De klanten van Icare in Gieten en Gieterveen werden woensdag 16 maart verrast met de bakkunsten van hun verpleegkundige of verzorgende. Iedere klant mocht iemand meenemen zoals een partner, mantelzorger, familielid of buur. Daardoor ontstond er een gemêleerd gezelschap van jong en oud. Ruim 70 mensen meldden zich aan voor het feest in woonzorgcentrum Dekelhem, gelukkig stelden zij de ontvangstruimte 'De Weem' en mobiele keuken beschikbaar.

Om 10.00 uur gingen de medewerkers van Icare eerst boodschappen halen bij Jan Abbas van supermarkt Jumbo in Gieten. Hij sponsorde dit evenement door twintig pakken pannenkoekenmix en twaalf bussen poedersuiker gratis te geven. Karin Pieters, medewerker van Icare en mede-organisator van het feestje vertelt: "In totaal zijn er, naast de gesponsorde ingrediënten, 40 eieren, 18 liter melk, 12 flessen schenkstroop, 6 potten jam en 6 potten appelmoes doorheen gegaan. Zowel onze klanten, hun gasten en wij hebben het reuze naar ons zin gehad."
In Dekelhem aangekomen werden de tafels mooi gedekt en gestart met het bakken. Gelukkig kreeg het wijkteam versterking van een partner van een klant. Met drie pannen tegelijk had ze alles onder controle en ging het bakken heel snel. De mensen werden ontvangen met een drankje en welkom geheten door wijkverpleegkundige Auktje Steenhuisen en het wijkteam. Onder het eten werd het heel gezellig met elkaar, het leek wel een reünie. Iedereen ging om half twee enthousiast naar huis. Voor velen was dit voor herhaling vatbaar.

 

Ontmoeting en gezelligheid centraal op Nationale Pannenkoekdag in Zeewolde

Twee dagen lang bakplezier in Altingerhof

Nationale Pannenkoekdag 2016 - Altingerhof

Bewoners van Altingerhof en kinderen van CBS Beatrixschool in Beilen hebben vrijdag 19 maart voor de lunch gezamenlijk pannenkoeken gebakken en gegeten. Iedereen heeft hier erg van genoten.

Zaterdag 20 maart konden de bewoners genieten van andere bakkunsten of een spelletje doen. Vanuit de kerk en via Stichting Present hadden vrijwilligers zich aangemeld om iets te willen betekenen voor de bewoners van Altingerhof. Er werd die middag in twee woningen appeltaarten gebakken, in een andere woning bingo gespeeld en twee vrijwilligers hebben zich ingezet om het fietsenhok op te knappen. Voor velen was dit voor herhaling vatbaar.

Geplaatst op: 21-3-2016

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn