Netwerk dementie IJssel-Vecht start telefonische spreekuren

Onlangs is netwerk dementie gestart met telefonische spreekuren in de regio IJssel-Vecht. Tijdens dit spreekuur zit een casemanager dementie klaar om (kosteloos en vrijblijvend) vragen te beantwoorden over dementie.

Hildi Kroes, casemanager dementie bij Icare en verbonden aan het netwerk, legt uit: “Het spreekuur is bijvoorbeeld bedoeld voor mensen die zelf twijfelen aan hun geheugen, maar hiermee (nog) niet naar een arts willen gaan. Of voor mensen die zich zorgen maken om het geheugen of gedrag van een vriend of familielid. Wij staan ook klaar om andere hulpverleners (met minder ervaring op dit gebied) te adviseren welke wegen bewandeld kunnen worden. Als casemanagers dementie zijn wij speciaal opgeleid om mensen met dementie en hun naaste omgeving zo goed mogelijk te ondersteunen en adviseren. ”

In regio IJssel-Vecht wonen meer dan 3700 mensen met een vorm van dementie. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm. De meeste mensen wonen nog zelfstandig en dat kan met alle hulpmiddelen tegenwoordig ook vaak heel goed.

Meer informatie
Het telefonische spreekuur is elke maandag van 9.00 tot 12.00 uur. Er kan dan gebeld worden naar (038) 424 20 10. Meer informatie over het netwerk dementie is te vinden op www.dementieijsselvecht.nl. Netwerk Dementie IJssel-Vecht is een samenwerkingsverband van zorgaanbieders in de dementiezorg.

Geplaatst op: 5-4-2016

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn