Nieuw bestuur voor St. Thuis Woon Service

Meppel - Stichting ThuisWoonService uit Meppel heeft een nieuw bestuur. Oud wethouder Ton Dohle uit Meppel is benoemd als voorzitter, Dick van der Velde, zelfstandig organisatie-adviseur uit Heeg treedt toe als vice-voorzitter en Richard van der Pluijm, rayonmanager Noord en Midden Drenthe bij Icare, neemt het secretariaat en penningmeesterschap voor zijn rekening. Oprichtster Annemieke Lantink, directeur van De Nieuwe Zorg Thuis, blijft aan voor alle uitvoerende taken. Met de uitbreiding van het bestuur wordt een breder draagvalk voor de activiteiten van ThuisWoonService gerealiseerd. Uitgaande van de specifieke doelstelling wil het bestuur door samenwerking met bedrijven en overheden, de stichting nog beter verankeren in de samenleving en verder laten groeien. ThuisWoonService is in 2013 opgericht om vraag en aanbod van zorg aan elkaar te koppelen. Door het aanbieden van gestructureerde informele zorg kunnen mensen die hulp nodig hebben langer veilig thuis wonen.

Het platform heeft als doel iedereen te laten participeren in de samenleving. Dat zorgt voor een stijgend gevoel van eigenwaarde, minder eenzaamheid en verborgen leed. ThuisWoonService heeft inmiddels ruim honderd vrijwilligers die op structurele basis hulp verlenen aan mensen die dat nodig hebben. De hulpverleners worden door ThuisWoonService begeleid en geschoold voor het werk dat ze doen. Inmiddels hebben hierdoor ruim tachtig zorgverleners betaald werk in de zorg gekregen. Ook aan deze kant werkt de participatie dus uitstekend.

ThuisWoonService is een goede doelen stichting die alleen met vrijwilligers werkt. Dat geldt ook voor de medewerkers, directie en het bestuur. Het is onbetaald werk. De stichting wordt bekostigd door bijdragen uit het bedrijfsleven.

Geplaatst op: 16-2-2016

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn