Nieuwbouwplannen Altingerhof in eindfase

Afbeelding: Alingerhof1859

Voor woonzorglocatie Altingerhof van Icare in Beilen, zijn afgelopen drie jaar nieuwbouwplannen ontwikkeld. Deze plannen zijn nu in de afrondende fase. Dat betekent dat er naar verwachting eind 2018 een definitief besluit is genomen door de Raad van Bestuur. Bij een positief besluit, kan begin volgend jaar een start worden gemaakt met de voorbereidende bouwwerkzaamheden.

De nieuwbouwplannen hebben de goedkeuring van de buurt. Enkele bezwaren van omwonenden, over de plek van het wandelpad op het terrein, zijn verwerkt en de plannen zijn daarop aangepast. Tijdens een bijeenkomst met omwonenden eerder in het proces, is in overleg met de buurt gekozen voor een route waar het bouwverkeer gebruik van zal maken. Omwonenden hadden hierom gevraagd om overlast van bouwwerkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Zodra het besluit bekend is gemaakt, organiseert Altingerhof een informatieavond voor omwonenden, om de buurt te informeren over de laatste stand van zaken.

De nieuwbouwplannen voorzien in laagbouw met 8 woongebouwen voor elk 10 bewoners. De 8 gebouwen zijn per 2 aan elkaar geschakeld. De nieuwbouw is gericht op het kleinschalig wonen. Per 10 appartementen maken bewoners gebruik van een gezamenlijke huiskamer; een grote, lichte en gezellige ruimte voor ontmoetingen, activiteiten en waar samen gekookt en gegeten kan worden. Iedere huiskamer heeft een eigen terras en toegang tot de parkachtige tuin. Naast de woongebouwen, is in de plannen ook ruimte voor een gebouw waarin centrale voorzieningen een plek kunnen vinden, zoals een ontmoetingscentrum en fysiotherapie. De nieuwbouwplannen worden gerealiseerd op de bestaande locatie van Altingerhof. Het huidige pand wordt gefaseerd afgebroken. Op deze manier kunnen bewoners van Altingerhof op de locatie blijven wonen en hoeven zij niet tijdelijk te verhuizen naar een andere locatie.

Geplaatst op: 8-11-2018

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn