NL Doet 2016

Kloosterakker - NL Doet

In het hele land stond, tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland NL Doet, bij diverse organisaties het vrijwilligerswerk in de spotlights. Vele vrijwilligers staken de handen uit de mouwen, zo ook in Kloosterakker in Assen en Dekelhem in Gieten.

NL Doet in Kloosterakker

Grote schoonmaak
De lente is bij uitstek het seizoen om huis en tuin weer fris te maken. Schoonmaakbedrijf Total Cleaning Service BV had daarom aangeboden om woensdag 9 maart twee medewerkers in te zetten om Kloosterakker Icare nog meer te laten blinken. Hiermee is het voorwerk met betrekking op NL Doet van start gegaan. Afgelopen zaterdag werd een vervolg gegeven aan allerlei andere buiten schoonmaakklusjes. Aan het eind van de klusdagen zag alles er weer spik en span uit en was iedereen zeer tevreden over alle inspanningen. Alle vrijwillige inzet werd met een welverdiende lunch afgesloten.

Vitamine A koken
Op de Beursvloer Assen voor Assen bood Univé zich aan om dit jaar drie keer ‘vitamine A’ te koken voor alle bewoners en personeel van een woning. De A staat voor Aandacht, de gezelligheid en het gevoel van echt uit eten te zijn. De eerste keer werd er op 10 maart, in restaurant ‘De Treffer’ in Kloosterakker, ‘vitamine A’ gekookt. Univé regelde alles van A tot Z. Het restaurant werd voorzien van mooi gedekte tafels met bloemen, rustig muziekje en het haardvuur knapperde op de achtergrond. Er werd een driegangen menu gekookt; garnalencocktail vooraf, hoofdgerecht schnitzel met champignon roomsaus/ boontje in spek gewikkeld/ aardappel kroketjes en het nagerecht was ijs met vruchten compote.

 

Kloosterakker - NL Doet
Schoonmaakbedrijf Total Cleaning Service BV
Kloosterakker - NL Doet
Schoonmaakbedrijf Total Cleaning Service BV
Kloosterakker - NL Doet
Jong geleerd is oud gedaan
Kloosterakker - NL Doet
Univé kookt vitamine A

NL Doet in Dekelhem

De Rollator wasstraat
Een wasstraat voor auto’s kennen we al, maar nu is er dan ook een wasstraat voor rollators. Vrijdag werden de rollators gewassen van de bewoners. De wasactie maakte deel uit van NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In het hele land stond op 11 en 12 maart bij diverse organisaties het vrijwilligerswerk in de spotlights. Vele vrijwilligers staken die dagen de handen uit de mouwen, zo ook in Dekelhem.

De Grote Schoonmaak
Dekelhem had als thema tijdens NL Doet gekozen voor ‘De Grote Schoonmaak’. In de grote zaal van het zorgcentrum werd op aanvraag van de bewoners koper en zilver gepoetst. Op het terras werden de rolstoelen en rollators verzameld voor een wasbeurt en gingen vrijwilligers met enkele bewoners mee naar de kamer om daar hun ingebrachte klussen uit te laten voeren. Hierbij kun je denken aan meubels in de boenwas zetten, ramen lappen, deuren afnemen, kleedjes uitkloppen, enz.

Ook op verpleegafdeling De Hondsrug 1 werd druk geboend. Hier waren vooral familieleden van bewoners actief. Het blad werd van het terras geveegd. De ramen werden gelapt en de twee terrassen opgeknapt. Ook werd er een nieuwe moestuinbak getimmerd (een moestuin op pootjes zodat de bewoners er goed bij kunnen) en werden deze en de reeds aanwezige moestuinbak van nieuwe plantjes voorzien. In de huiskamers werden de kasten met serviesgoed en boeken uitgeruimd. De Hondsrug 2 heeft, mede door de inzet van familieleden, de huiskamers geverfd en een flinke opfrisbeurt gegeven. Beide zien er weer fris en opgeruimd uit!

Natuurlijk werd bij al die inspanningen de inwendige mens niet vergeten. Tussen de middag waren er drie soorten stamppot en een lekker toetje na. Kortom: een geslaagde dag!

Alle vrijwilligers en familieleden hartelijk dank voor jullie inzet!

Dekelhem - NL Doet
Dekelhem - NL Doet
Dekelhem - NL Doet
Dekelhem - NL Doet

NL Doet in 't Beurtschip

In het hele land stond, tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland NL Doet, bij diverse organisaties het vrijwilligerswerk in de spotlights. Vrijdag 11 maart hebben vrijwilligers de bewoners van kleinschalig woonvoorziening ’t Beurtschip in Smilde een onvergetelijke dag bezorgd.

’s Ochtends na de koffie vertrokken ze met z’n allen met de Amer Trekkertram, een prachtige rondrit door de plaatselijke dorpen Smilde, Hijken en Hooghalen. Rondrijden en heerlijk buiten zijn maakt hongerig. Gelukkig hadden twee familieleden van de bewoners voor iedereen pannenkoeken gebakken. De pannenkoeken met spek, kaas, rozijnen en appel smaakten heerlijk. Volgens de bewoners van ’t Beurtschip was de rondrit fantastisch en vreugdevol. Zeker voor herhaling vatbaar.

Beurtschip - NL Doet
20160311_104303_resized

NL Doet in Altingerhof

Altingerhof - NL Doet

Ook Altingerhof heeft dit jaar weer een leuke activiteit kunnen neerzetten met behulp van het Oranje Fonds en de vrijwilligers. Een groot aantal bewoners kon genieten van een wandeltocht (Strunen) met na die tijd een heerlijke high-tea met muzikale opluistering. Clown Kwast kwam de overige bewoners gezelschap houden en vrolijkheid brengen. Daar er zich ook vrijwilligers van buitenaf hadden aangemeld en samen met onze vaste vrijwilligers, konden heel veel bewoners mee doen aan deze gezellig dag. We kijken dan ook terug op een geslaagde dag.

NL Doet in De Herik

Dit jaar heeft De Herik voor het eerst meegedaan met deze mooie landelijke actie. Maar liefst 28 vrijwilligers wilden wel graag helpen met “de Grote Schoonmaak”. Wat een geweldige dag hebben wij gehad. De ramen werden gelapt, er was een 'Rolstoel en Rollator wasstraat', de binnentuin is opgeknapt met verse bloeiende planten en als afsluiting hebben zowel de bewoners als het personeel en alle vrijwilligers genoten van een lekkere lunch. Alles mede dankzij een mooie gift van het Oranje Fonds. Vrijwilligers bedankt voor jullie inzet en deze zeer geslaagde dag!

NL Doet - De Herik
NL Doet - De Herik
NL Doet - De Herik
Geplaatst op: 14-3-2016

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn