Mooi en sfeervolle opening 't Beurtschip in Smilde

Vrijdag 22 november is het nieuwe woonzorgcentrum ‘t Beurtschip in Smilde officieel geopend. In een volle zaal van het dienstencentrum waren ruim 200 gasten bij elkaar om getuige te zijn van een mooi openingsprogramma. Onder leiding van Jans Polling bekend van RTV Drenthe, passeerden diverse sprekers en medewerkers de revue.

Er werd een korte film getoond van bewoners en organisaties in ’t Beurtschip. Zij vertelden hoe fijn het is om hier te wonen en werken. En dat ze heel blij zijn dat alles wat ze nodig hebben onder één dak zit. Bert Hogeboom, directeur Icare, vertelt: “Wij vinden het heel belangrijk dat inwoners van Smilde dankzij voorzieningen in ’t Beurtschip in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Woningcorporatie Actium, wijkteam van Icare en Welzijnswerk Midden Drenthe ondersteunen hen daarbij. En als het thuis even niet meer gaat dan biedt Icare dagbehandeling voor dementerenden aan.”

Familie Dassen bood aan alle bewoners een schilderij van hun vader aan. Wicher Dassen had de voorloper van ’t Beurtschip Het Anker geschilderd. Elles Dost, directeur woningcorporatie Actium, nam namens de bewoners deze en andere cadeaus in ontvangst: “Ik zal zorgen dat in samenspraak met de bewonerscommissie de cadeaus een mooie plek in ’t Beurtschip krijgen.” In 2007 is woningcorporatie Actium gestart met de vernieuwing van ’t Beurtschip. Afgelopen zomer werd de laatste fase van de vervanging van het wooncentrum in Smilde afgerond. Het vernieuwde Beurtschip omvat 84 huurappartementen voor senioren en 24 zorgappartementen voor dementerende. In een dienstencentrum zijn Welzijnswerk Midden-Drenthe, wijkteam Icare, PromensCare en kapsalon Knipchalon gehuisvest.

Tijdens de Open Dag in augustus hebben alle bezoekers hun ‘steentje bijgedragen’ aan de mozaïekbank, door deze letterlijk met mozaïeksteentjes te beplakken. Burgemeester Broertjes onthulde tijdens de officiële opening het prachtige eindresultaat. Hij sprak de hoop uit dat het een fijne ontmoetingsplaats voor alle inwoners van Smilde mag worden. De zitbank is een kunstzinnig cadeau aan alle bewoners en bezoekers van ’t Beurtschip.

Afbeelding: Opening Beurtschip groot
Geplaatst op: 27-11-2013

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn