Open dag wooncentrum 't Beurtschip in Smilde

klik op de afbeelding voor grotere weergave

Op woensdag 28 augustus zijn alle belangstellenden van harte welkom om een kijkje te komen nemen in 't Beurtschip, Stuurboord 1 in Smilde. Dit is voor Icare een nieuwe locatie om zorg te bieden voor 24 appartementen voor dementerende ouderen. Voor Smilde is dit een heel nieuw zorgaanbod, waardoor ouderen - ook als men te maken krijgt met dementie en veel zorg nodig heeft, in Smilde kunnen blijven wonen.

Deze appartementen, verdeeld over 4 woningen, zijn onderdeel van een modern wooncentrum, met huurappartementen voor senioren, een dienstencentrum en ook Welzijnswerk Midden-Drenthe is onderdeel van deze locatie.

Programma
Tijdens deze open dag stellen van 11.00 - 16.00 uur diverse organisaties en verenigingen zich aan u voor. Welzijnswerk Midden-Drenthe organiseert demonstraties van o.a. tekenen/schilderen, koersbal en werelddans. Ook zijn er lekkernijen van Bakkerij Berghuis te proeven, oude foto's en dia's van de Historische Kring uit Smilde te bekijken en u kunt bij kapper Knipchalon binnenlopen. Een handdraaiorgel zorgt voor de muzikale sfeer en tussen 14.00 - 16.00 uur zal het zangkoor De Smelthezangers hun repertoire laten horen. Het wijkteam van Icare, de ledenvereniging en vrijwilligers leggen graag uit wat zij voor u kunnen betekenen op het gebied van zorg, diensten en informatie over vrijwilligerswerk.

Om 13.30 uur zullen vertegenwoordigers van woningcorporatie Actium, Welzijnswerk Midden-Drenthe en Icare hun samenwerking bezegelen door een start te maken aan hun kunstzinnige cadeau aan 't Beurtschip. De burgermeester van gemeente Midden-Drenthe zal hier bij aanwezig zijn.

Er is gelegenheid om twaalf zorgappartementen voor dementerende ouderen op de begane grond te bezichtigen. Alle bewoners hebben ieder een eigen appartement met douche en toilet tot hun beschikking en een gezamenlijke huiskamer en keuken. Tevens komt er in het Beurtschip een psychogeriatrische dagbehandeling voor 6 tot 8 cliënten gelegen bij het dienstencentrum in een appartement op de begane grond.

Geplaatst op: 16-8-2013

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn