Samenwerking in transmurale Parkinson-keten verbeteren

Afbeelding: Magazine Transitie van zorg_interview met Sanne Plender

Afgelopen januari is gestart met het verder vormgeven van een expertise centrum Parkinson. Het doel is om de zorg voor patiënten met Parkinson en parkinsonisme nog beter op elkaar af te stemmen.

Sanne Plender, verpleegkundige bij Icare: ‘Als patiënten net de diagnose Parkinson hebben gehad, hebben zij het gevoel lang in het donker te zwemmen. Ze weten dat ze Parkinson hebben, maar zitten met veel vragen rond de ziekte en het verdere verloop ervan. Dit willen we binnen het transmurale zorgpad aanpakken, waarbij één van de ideeën is om bijvoorbeeld drie maanden na de diagnose een bijeenkomst te organiseren voor patiënten en hun naasten. Om zo een hoop angst en onzekerheid - een situatie waarin mensen ook eerder een beroep doen op de zorg - te voorkomen. We verkennen nu hoe we dit verder vorm gaan geven.’

Klik hier om het artikel te lezen.

Geplaatst op: 14-12-2022

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn