Samenwerkingsovereenkomst Commissaris ondertekend

De huisartsenpraktijk van Pelt, Fytac Meppel fysiotherapie-ergotherapie, Mediq apotheek en Stichting Icare ondertekenden dinsdag een samenwerkingsovereenkomst. Hiermee start een intensieve samenwerking op het gebied van patiëntenzorg in Meppel.

Door deze nieuwe intensieve samenwerking wordt het aanbod aan patiëntenzorg de komende jaren verder versterkt. Mediq Apotheek, Stichting Icare, huisartsenpraktijk van Pelt en Fytac Meppel fysiotherapie – ergotherapie zullen de komende jaren hun zorg verrichten vanuit het Gezondheidscentrum De Commissaris aan de Commissaris de Vos van Steenwijklaan in Meppel.

Uitgangspunt van de samenwerking is dat de patiënt centraal staat en de geleverde zorg op elkaar is afgestemd. Een belangrijk speerpunt binnen de samenwerking is de zorg voor chronisch zieken, zoals diabetes, chronische longziekten, hart- en vaataandoeningen, obesitas, oncologie en psychische aandoeningen. De basis van de samenwerking tussen de zorgpartners is de gemeenschappelijke visie op zorg. Binnen deze visie speelt de patiënt de centrale rol en wordt de zorg volledig op elkaar afgestemd. Iemand met bijvoorbeeld een chronische longziekte kan ondersteuning krijgen van een longverpleegkundige van Icare. De longverpleegkundige kan helpen bij het op de juiste manier innemen van de medicijnen. Zij heeft direct contact met andere zorgverleners en kan overleggen met Mediq Apotheek over de medicatie of de fysiotherapeut inschakelen om de conditie te verbeteren. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat de patiënt in staat is om zo snel mogelijk zijn dagelijkse activiteiten te hervatten.

Naast deze intensieve samenwerking wordt ook mantelzorgondersteuning geboden en zal Gezondheidscentrum De Commissaris een steeds prominentere rol gaan vervullen in de wijk.

Geplaatst op: 26-2-2016

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn