Shared Governance reis - dag 4

Afbeelding: Magnetreis dag 4_6

Vandaag dag vier van onze Magnet reis. Die stond in het teken van Internationale ontmoetingen.

Paul van Alken uit het universitair ziekenhuis in Antwerpen nam ons mee in hun reis naar

  • beste uitkomsten voor patiënten
  • tevreden patiënten en
  • tevreden medewerkers.

Ze vieren morgen met ons op het grote Magnet congres hun eerste Magnet erkenning, want ze hebben jaren gewerkt aan de beste werkomgeving voor verpleegkundigen: geen tekort aan personeel want iedereen wil daar werken. Veel tips en goede voorbeeleden om mee te nemen naar Icare. Bijvoorbeeld: vraag verpleegkundigen en verzorgenden steeds hoe ze hun werkomgeving ervaren en verbeter voortdurend. Investeer in leidinggevenden zodat ze altijd ondersteunend zijn aan de excellente zorg die verzorgenden en verpleegkundigen leveren aan cliënten!

Ook een Nederlandse manager Eugene Watervan, die al jaren in een Amerikaans Magnet ziekenhuis werkt, vertelde hoe alles in zijn ziekenhuis zo georganiseerd is dat er voor de verpleegkundige 'workforce' ruim baan is om hun werk steeds te verbeteren.

Shared Governance als helpende structuur is daar een essentieel onderdeel van. De Internationale bijeenkomst in de avond stond in het teken van ontmoeting met mensen over de hele wereld, uit zorgorganisaties die allemaal op zoek zijn naar: hoe kunnen we op onze manier onze organisatie verrijken met lessen die anderen geleerd hebben op hun reis naar goede, nee steeds betere zorg voor onze patiënten en cliënten.

Geïnspireerde groet van nurse Cilleke!

Shared Governance reis - dag 4
Shared Governance reis - dag 4
Shared Governance reis - dag 4
Shared Governance reis - dag 4
Shared Governance reis - dag 4
Geplaatst op: 24-10-2018

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn