Shared Governance reis - deel 1

Afbeelding: IMG-20181021-WA0045

Howdy folks! How are you today?,

De tweede dag van onze reis naar de VS zit er inmiddels op. En wat een gave dag was het! We zijn allemaal nog wat aan het acclimatiseren en het is soms nog wennen aan het tijdverschil van 8 uur ten opzichte van Nederland. Eén van ons (ik zal geen naam noemen) had zoveel zin om vandaag aan de slag te gaan dat deze persoon al om 1 uur in de nacht gedoucht en al klaar stond in de lobby om aan het ontbijt te gaan. Wat een jetlag wel niet met je kan doen. Gelukkig konden we uiteindelijk allemaal nog de slaap vatten en zaten we vanmorgen om 7:30 als groep aan het ontbijt. Ongeveer een half uur later verzamelden we ons in één van de vergaderzalen van het hotel en gingen we met elkaar verkennen hoe we staan in de (door)ontwikkeling van Shared Governance, wat de uitdagingen en vragen zijn die centraal staan deze reis, maar vooral ook waar de kansen liggen. Die zijn er namelijk in overvloed! Het was te merken dat iedereen goed had geslapen want we doken meteen de diepte in. Het was mooi om te voelen hoezeer Shared Governance verbind. Hoewel we allemaal opereren in een andere tak van de gezondheidszorg, en we soms verschillende paden bewandelen, zijn we bezig met dezelfde wandeling. We willen allemaal de top halen! Het gaat erom hoe we de zorgprofessional in zijn of haar kracht kunnen zetten, deze hierin te faciliteren en hoe we waarde gedreven uitkomsten kunnen realiseren bij onze klanten door te werken vanuit evidence based practice. Hierin speelt (beroeps)ontwikkeling een belangrijke rol. De centrale vraag van elke zorgprofessional moet zijn: “wie ben ik en wat wil ik leren”. Het is dan wel belangrijk dat we kaders vaststellen met elkaar. Niet alleen vrijheid maar ook gebondenheid met de hele organisatie, vatte één van de deelnemers het mooi samen. Dat kan alleen als we het met elkaar doen. Shared Governance is all-inclusive om in hotel termen te blijven. Output van het één is de input voor het andere. Nadat de ochtend snel richting de middag ging, en we hadden geconcludeerd dat we (gelukkig) nog lang niet uitgepraat waren, besloten we om de sessie af te sluiten en spraken we af om hier op een later moment op door te gaan. De energie en passie was voelbaar in de ruimte en dat willen we deze week vasthouden.

De middag zou ons helemaal naar grote hoogten brengen; letterlijk. We gingen namelijk de Rocky Mountains in. De Rockies, zoals de bergketen ook wel wordt genoemd, vormen een groot hooggebergte in het westen van Noord-Amerika en beslaan een gebied met een lengte van meer dan 4800 km. Veel te veel voor één dag natuurlijk daarom pakten wij een klein stuk hiervan. Onze eerste stop was bij Boulder Falls, een schilderachtig kleine waterval met schitterend helder water. Nog indrukwekkender waren de vele bergbeklimmers die we om ons heen zagen op grote hoogten. Waar passie en toewijding je allemaal wel niet kan brengen. We vervolgden onze reis naar Nederland. Jullie lezen het goed Nederland maar dan in Colorado. In 1873 werd de Cariboumijn verkocht aan de Mining Company Nederland uit Nederland. Daarna is men het dorp Nederland gaan noemen, en in 1874 kreeg deze plaats ook officieel die naam. Aangezien we als Icare dé zorgaanbieder van Nederland willen zijn mocht een foto in ons uniform bij de ‘town hall’ niet ontbreken. Nadat we nog een rondje maakten door het Rocky Mountain National Park was het tijd om weer richting Denver te gaan. Vlak voordat we het park verlieten reden we onder een bord door waarom stond: ‘happy trails to you!’ wat zich vertaald als  ‘gelukkige paden voor jou’. Een betere en gepastere afsluiting van de dag kon ik bijna niet wensen. Ik hoop niet alleen dat wij op deze reis veel inspiratie op gaan doen, maar wens vooral iedere medewerker van Icare een gelukkig pad toe. De theorie hopen we hier op te halen, maar de echte proef op de som, zal toch thuis plaatsvinden. Het belangrijkste hiervoor is dat we in beweging komen. Soms zal het pad stijl zijn, soms zal die aflopen, op sommige momenten zal het glad of glibberig zijn, en soms ook spannend, maar als we maar de top in zicht houden weet ik zeker dat we die gaan bereiken.

Morgen staat een bezoek aan het Porter and Parker Adventist Hospital op de planning. Dit ziekenhuis in Denver is Magnet geaccrediteerd en geeft ons een kijkje in hun huis. Hoe heeft Magnet en de Shared Governance principes het ziekenhuis geholpen. Naast een tour is er ook alle ruimte om te praten met verschillende personen van het ziekenhuis. Een boeiende dag waar Judith jullie zal meenemen in het volgende verslag. Stay tuned…

Groet,
Maurice

Shared Governance reis - deel 1
Shared Governance reis - deel 1
Shared Governance reis - deel 1
Shared Governance reis - deel 1
Shared Governance reis - deel 1
Shared Governance reis - deel 1
Shared Governance reis - deel 1
IMG-20181021-WA0044
Shared Governance reis - deel 1
Geplaatst op: 22-10-2018

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn