Sociale Wijkteams Lelystad bekrachtigd

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is ook voor de komende jaren de dienstverlening van de Sociale Wijkteams Lelystad geborgd. Bestuurders van MEE IJsseloever, Icare, Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland, Welzijn Lelystad en wethouder Janneke Sparreboom van gemeente Lelystad zetten donderdag 6 juli tijdens een feestelijk bijeenkomst in Atolplaza hun handtekening.

Janneke Sparreboom: “Mooi om te zien hoe de partners binnen de Sociale Wijkteams sinds 2012 samenwerken en goed dat de samenwerkingsovereenkomst nu opnieuw wordt aangegaan. Dit keer voor drie jaar. Ik heb begrepen dat de partners hier heel blij mee zijn, omdat ze nu nog meer kunnen investeren in een goede samenwerking. En dat komt alleen maar ten goede aan de mensen die gebruik maken van de Wmo."

Feest
5 juli vierden de Sociale Wijkteams samen met een groot deel van de partners en het netwerk dat de Sociale Wijkteams inmiddels 5 jaar bestaan. Na een spannende start met onder andere de transitie van AWBZ naar WMO en de overgang van verantwoordelijkheden van het rijk naar de gemeentes kunnen we nu 5 jaar later constateren dat de teams een begrip zijn in de wijk.

De teamleden ontvingen als dank voor de inzet budget om iets leuks te doen, een keer uit eten of andere invulling. Verdiend! Want de afgelopen jaren is er onnoemelijk veel werk verzet.

Sociaal Wijkteam                              
Bij het Sociaal Wijkteam kan je terecht als je in het dagelijks leven behoefte hebt aan hulp en/of ondersteuning op het gebied van wonen, gezondheid, relaties/ eenzaamheid, zingeving, dagbesteding, geld, huishouden vervoer etc.

Afbeelding: toastonderdertekeningLelystad
Geplaatst op: 18-7-2017

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn