Icare en Drenthe College starten een verkorte opleiding tot verzorgende IG

verkorte opleiding tot Verzorgend IG

Ruim 60 zij-instromers kiezen voor een toekomst in de ouderenzorg

Het vinden van voldoende gekwalificeerde medewerkers is voor veel zorgorganisaties een grote uitdaging. Icare Verpleging en Verzorging biedt daarom nu samen met het Drenthe College een verkorte opleiding tot Verzorgende IG aan in Meppel, Assen en Emmen. Dit opleidingstraject biedt mensen die geen werk hebben of niet tevreden zijn met hun huidige baan de mogelijkheid om zich te laten omscholen tot verzorgende IG. 3 groepen met in totaal 60 leerlingen zijn net gestart en namen deze week deel aan de introductiebijeenkomst.

De opleiding tot verzorgende IG duurt 3 jaar. Icare heeft samen met het Drenthe College een speciaal verkort programma van 2 jaar ontwikkeld om verzorgenden IG in de wijkverpleging op te leiden. Het eerste half jaar volgt de medewerker een intensief programma. Hij/zij loopt 16 uur per week mee met een gediplomeerde collega en gaat 2 dagen per week naar school. Daarnaast besteedt de leerling nog tijd aan thuisstudie. Na een half jaar is de medewerker dan bevoegd en bekwaam om zelfstandig werkzaamheden uit te voeren, zoals helpen met wassen, aankleden, medicijnen uitdelen en insuline spuiten. Als de opleiding na 2 jaar succesvol is afgerond is de medewerker volledig inzetbaar als verzorgende IG.

Maak jij ook graag het verschil voor mensen? Wil je een baan waarin je écht van betekenis kunt zijn? Binnen Icare worden regelmatig medewerkers opgeleid in een leer-werk (BBL) traject. Kijk op de site voor de vacatures of stuur een open sollicitatie voor een BBL traject: https://www.werkenbijicare.nl

verkorte opleiding tot Verzorgende IG Assen
verkorte opleiding tot Verzorgende IG Meppel
Geplaatst op: 11-9-2018

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn