Bezoek bij Icare en Huisartsenzorg Drenthe

Afbeelding: Werkbezoek

Icare Verpleging en Verzorging is samen met Huisartsenzorg Drenthe en Icare Ledenvereniging in gesprek met Tweede Kamerlid mevrouw Van den Berg en Commissaris van de Koning mevrouw Klijnsma in Hoogeveen. Doel: “Zorg in de regio” vanuit het wijkverpleegkundig perspectief onder de aandacht brengen! Goede zorg moet beschikbaar, betaalbaar en bereikbaar zijn ook in Hoogeveen, de Wolden en in heel Drenthe! 9 september wordt het thema en de initiatiefnota in de Tweede Kamer besproken.

De initiatiefnota van Tweede Kamerlid mevrouw Van den Berg is aanleiding geweest om Hoogeveen te bezoeken samen met gemeentelijke en provinciale afgevaardigden van het CDA.
Na een bezoek aan het ziekenhuis van Hoogeveen vertrekt de delegatie richting het Klooster aan de Brinkstraat in Hoogeveen. Technologie, Ehealth, Preventie en Coördinatie van zorg zijn de thema’s die op het programma staan. Het beleefhuis Zlim thuis (onderdeel van Icare Ledenvereniging) biedt een boeiende omgeving. Met eigen ogen kunnen de afgevaardigden zien welke technologische mogelijkheden er zijn voor een zo zelfstandig mogelijk leven in eigen huis!
Het project “Gezonde Wijken” en de werking van de kernteams in Hoogeveen en De Wolden zijn aangestipt. Daarbij is een belangrijke boodschap gegeven aan mevrouw van den Berg: “Financieringsstromen aanpassen en betaaltitels voor triage en coördinatie om integraal te kunnen samenwerken!”

Dank aan Jaap (HZD), Jennifer en Marlon (Icare Ledenvereniging) voor jullie waardevolle bijdrage!

- - - -

Foto van links naar rechts:

Jaap te Velde (HZD), Marlon de Haan (Icare Ledenvereniging), Petra van der Werf (rayonmanager Icare Zuidwest Drenthe), Jennifer Troost (Icare Ledenvereniging), Anneke Bosch (beleidsmedewerker provincie Drenthe), Bert Otten (CDA Hoogeveen), mevrouw van den Berg (Tweede Kamerlid), Erik-Jan Kreuze (fractievoorzitter CDA Hoogeveen), Jetta Klijnsma (commissaris van de Koning in de provincie Drenthe, Margaret Makaske (wijkverpleegkundige Icare), Bart van Dekken (CDA Statenlid provincie Drenthe).

Geplaatst op: 2-9-2019

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn