Wondzorg congres groot succes

Afbeelding: LR-verpleegkundige-topzorg-congres-30okt2018-45

Bijna 500 verpleegkundigen en verzorgenden kwamen 30 oktober naar Assen voor het eerste wondzorg congres georganiseerd door Verpleegkundige Topzorg. Verpleegkundige Topzorg is een samenwerkingsverband in het noorden met als voornaamste doelen kennisdelen en een betere organisatie van wondzorg. Icare was met 8 andere thuiszorgorganisaties en het UMCG betrokken bij de ontwikkeling van Verpleegkundige Topzorg. Momenteel participeren 17 organisaties in het samenwerkingsverband.

Icare verpleegkundig specialisten Kitty van Es, Corien Mons en wondconsulent Tanja de Boer zijn nauw betrokken geweest bij de organisatie van het congres. Kitty vertelt daarover enthousiast: “Er waren boven verwachting veel verpleegkundigen en verzorgenden. Het is zo gaaf om te zien dat we organisatie overstijgend steeds meer focussen op het verhogen van kwaliteit en kennis. Bij het uitvoeren van onze regiefunctie complexe wondzorg willen we niet overnemen van andere organisaties, maar we willen samenwerken en kwaliteit verhogen, ongeacht bij welke organisatie een klant in zorg is.”

Het congres bestond uit een middagprogramma waarin inspirerende sprekers onder andere meer vertelden over: de kwaliteitsstandaard Wondzorg, resultaten Verpleegkundige Topzorg, samenwerken in de regio en verpleegkundig leiderschap. Daarna waren er workshops over diverse inhoudelijke thema’s.

Benieuwd wat regiefunctie complexe wondzorg precies inhoud en wat Icare hierin biedt? Lees het artikel.

Meer weten over verpleegkundige topzorg? Kijk op www.verpleegkundigetopzorg.nl

Topzorg congres
Topzorg congres
Topzorg congres
Topzorg congres
Topzorg congres
Topzorg congres
Topzorg congres
Topzorg congres
Geplaatst op: 12-11-2018

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn