Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu
Artikel gepubliceerd op 8 juli 2024

Vervolg op succesvolle samenwerking Icare en Vilente in Vegetarisch zorgcentrum Felixoord

Sinds 1 juli 2023 worden de zorgteams van Felixoord ondersteund door artsen en behandelaren van ouderenzorgorganisatie Vilente, die ook woonzorgcentra in Oosterbeek heeft. Vilente ondersteunt ons sinds februari dit jaar ook bij de aansturing van het vegetarische zorgcentrum, met de inzet van Naomi Wilbrink als manager Woonzorg. De samenwerking wordt door alle betrokkenen als erg prettig ervaren. Dat heeft Icare, waar Felixoord onder valt, en Vilente doen besluiten om de samenwerking naar een volgende fase te brengen. Beide zorgorganisaties hebben het voornemen om Vegetarisch zorgcentrum Felixoord per 1 januari 2025 onder te brengen bij Vilente.

Regionale en lokale voordelen
Vilente heeft in regio Oosterbeek al een aantal woonzorglocaties. Felixoord is als uniek huis voor vegetariërs en veganisten een waardevolle toevoeging voor Vilente. Dankzij een sterk regionaal netwerk is de kwaliteit en continuïteit van zorg aan de bewoners en werkgelegenheid voor de collega’s werkzaam op de locatie Felixoord bij Vilente in goede handen. Bewoners, hun naasten en medewerkers van Felixoord zijn intussen persoonlijk op de hoogte gebracht. Zij zijn positief over het voorgenomen besluit.

Najaar
Het voornemen om Felixoord onder te brengen bij Vilente ligt momenteel ter advisering bij de medezeggenschap. Intussen werken Icare en Vilente toe naar het verder concreet maken van afspraken. Daarna volgt nog een aantal formele trajecten langs toezichthouders zoals NZa. Icare en Vilente hebben de intentie de overdracht van Felixoord per 1 januari 2025 te laten plaatsvinden.