Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu
Artikel gepubliceerd op 13 juni 2024

Zorggroep Meander en Icare gaan samen verder als één organisatie

Zorggroep Meander en Icare gaan vanaf 1 januari 2025 samen verder als één organisatie met behoud van beide merknamen. Beide organisaties vallen onder zorgconcern Espria. Begin maart werd het voornemen om juridisch en organisatorisch te fuseren bekend. De Centrale Ondernemingsraad en Centrale Cliëntenraad hebben hierover inmiddels positief geadviseerd. Cliënten blijven zorg ontvangen van dezelfde zorgmedewerkers. 

Krachten bundelen in het belang van onze cliënten en medewerkers 
Het aantal ouderen neemt de komende jaren fors toe. Voor dit groeiend aantal ouderen zijn steeds minder arbeidskrachten en mantelzorgers beschikbaar om de zorg te bieden in Nederland. Zorggroep Meander en Icare zien het daarom als maatschappelijke verantwoordelijkheid om met deze fusie de zorg in de regio sterker te maken in het belang van mensen die zorg nodig hebben.

Zorggroep Meander en Icare kunnen elkaar goed versterken. We bieden dezelfde zorg en ook ons werkgebied sluit op elkaar aan. Door samen verder te gaan gebruiken we elkaars beste ideeën. We leren van elkaar en omarmen de sterke punten van elkaar. Dat geeft bovendien meer ruimte voor tijd en aandacht voor de cliënt, ontwikkeling en werkplezier van medewerkers en innovatie. Zo houden we, ook in de toekomst, de zorg voor onze cliënten beschikbaar en betaalbaar vanuit een stabiele en gezonde organisatie.