Menu

Dagbesteding ‘t Berkenhofje

Een dag in ’t Berkenhofje is gezellig en huiselijk. U ontmoet er andere mensen uit de wijk, die ook naar onze dagbesteding komen. Binnen de dagbesteding kunt u zowel in groepsverband als individueel deelnemen aan activiteiten. Alle onze activiteiten staan in het teken van gezelligheid en contact met anderen. U kunt daarbij denken aan bewegingsactiviteiten, zang en muziek, spel- en creatieve activiteiten en groepsgesprekken. Verder wordt er gezamenlijk gegeten. De dagbesteding bestaat uit een groep van maximaal twaalf personen.

Voor wie

Bij dagbesteding ’t Berkenhofje zijn inwoners van Beilen en omstreken van harte welkom. Dagbesteding is voor ouderen die zelfstandig wonen, maar ondersteuning nodig hebben bij het invullen van de dagstructuur. Het afwisselende programma draagt er aan bij dat u zolang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Een prettige dagbesteding draagt bij aan een gevoel van erbij horen, van betekenis zijn. Het geeft structuur aan de dag en stimuleert het opdoen van sociale contacten, het voorkomt een eenzaam gevoel. Doordat u gebruik maakt van dagbesteding, wordt uw partner of mantelzorger ook ondersteund en begeleid.

Activiteiten

Binnen de dagbesteding kunt u zowel in groepsverband als individueel deelnemen aan activiteiten. Alle onze activiteiten staan in het teken van gezelligheid en contact met anderen. U kunt daarbij denken aan bewegingsactiviteiten, zang en muziek, spel- en creatieve activiteiten en groepsgesprekken. Verder wordt er gezamenlijk gegeten. De dagbesteding bestaat uit een groep van maximaal twaalf personen.

Afbeelding: Althof8449_web

 

"We beginnen met gezellig samen
koffie drinken en bijpraten,
daarna zien we wel wat we gaan doen.
Niets moet, alles mag!"

Wanneer

Dagbesteding ’t Berkenhofje is open van maandag tot en met vrijdag, van 09.00 tot 15.30 uur.

Waar

Het 't Berkenhofje vindt u in het paviljoen in het prachtige groene park van Altingerhof. Als u vanaf de Molenstraat ons terrein binnengaat, slaat u na het tweede woongebouw linksaf. Daar ziet u het paviljoen het 't Berkenhofje al liggen. U volgt gewoon de bordjes.

Indicatie en kosten

Indicatie aanvragen voor dagbehandeling: Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).
Indicatie aanvragen voor dagbesteding: gemeente Midden Drenthe (Wmo).

Voor beide moet u een eigen inkomensafhankelijke bijdrage betalen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klantadviescentrum. Zij kunnen u adviseren over onze dagbesteding en over het aanvragen van een indicatie.Op maandag t/m vrijdag is het Icare Klantadviescentrum bereikbaar van 8.30 u tot 17.00 u. Bel met 088 – 3833030 of mail naar klantadviescentrum@icare.nl.

Paviljoen Het Berkenhofje binnen
Paviljoen Het Berkenhofje
Paviljoen Het Berkenhofje_1