Menu

Volgende bewoners Altingerhof verhuizen naar nieuwe woning

Afbeelding: Alleen nog de schilderijen ophangen

In 2019 werden onder toeziend oog van wethouder Dennis Bouwman de voetstappen van bewoners in beton vereeuwigd om een plekje te krijgen bij de nieuwbouw van Altingerhof. Vorig jaar zomer verhuisden de eerste 40 bewoners en deze week namen de volgende 20 bewoners hun nieuwe huis in gebruik. Op twee mooie zonnige verhuisdagen waren in de centrale ruimte van Altingerhof gezellige activiteiten voor de bewoners georganiseerd. De verhuizing verliep voorspoedig en aan het eind van de middag konden de nieuwe appartementen in gebruik worden genomen. Die waren ondertussen door de medewerkers ingericht met de vertrouwde spulletjes, zodat de bewoners zich er snel thuis kunnen voelen.

De bouw wordt gefaseerd uitgevoerd, zodat de bewoners maar één keer hoeven verhuizen. Alle bewoners van het verpleeghuis wonen nu in hun nieuwe appartement. Wat nog volgt is het vierde en laatste woongebouw voor de bewoners van woning de Mulling en het gemeenschappelijke gebouw dat een plekje krijgt in de parkachtige tuin. Voor de zomer van 2022 is de nieuwbouw naar verwachting dan helemaal klaar.

Waar het oude gebouw groot was en vooral lange gangen had, is de nieuwbouw kleinschalig gebouwd. De woongebouwen hebben ieder een gezamenlijke woonkamer met een eigen tuin en terras. Alle bewoners hebben een eigen appartement. De nieuwbouw is met bijzondere aandacht gebouwd om een thuis te zijn voor haar bewoners, die veelal een vorm van dementie hebben of lichamelijke beperkingen vanwege ouderdom. In het gemeenschappelijke gebouw zal ook de dagbesteding voor mensen uit Beilen en omgeving terugkeren.

De nieuwe Altingerhof is duurzaam gebouwd en energieneutraal. Door het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen. Maar ook door zoveel mogelijk samen te werken met lokale partijen en hergebruik van materialen. Het binnenklimaat is door gebruik van de warmte- en koudesystemen erg prettig, merken bewoners en medewerkers die vorig jaar al zijn verhuisd. Zo is het tijdens de warme zomerdagen in de nieuwbouw een stuk koeler dan in het oude gebouw.

 

Aangenaam binnenklimaat in nieuwe Altingerhof