Menu

Wat kost het?

Wat kost wonen met zorg in Kloosterakker? Het Klantadviescentrum kan u daar nader over informeren. Klik hier voor meer informatie. Zij weten alles over de indicatie die u nodig heeft om voor wonen in Kloosterakker in aanmerking te komen. Zij kunnen u ook adviseren en helpen bij het aanvragen van een indicatie.

Zorg vanuit de Wlz - Eigen bijdrage

Wlz staat voor Wet langdurige zorg. De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben. Bijvoorbeeld mensen met dementie. Of mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking. U betaalt voor Wlz-zorg een eigen bijdrage aan het CAK. Met de eigen bijdrage betaalt u zelf een deel van de kosten. Het CAK berekent hoeveel u moet betalen. Ook stuurt het CAK u de factuur voor de eigen bijdrage, dat is inkomensafhankelijk.

Voor vragen over de eigen bijdrage verwijzen we u naar de website van het CAK via www.hetcak.nl

Voorzieningen

Als u in een locatie van Icare woont, komt een aantal voorzieningen voor uw eigen rekening. Icare maakt met de cliëntenraad en met de individuele bewoners afspraken hoe het wonen bij Icare zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en levensstijl van de bewoners.

Verzekeringen

Tijdens uw verblijf in Kloosterakker heeft u de volgende verzekeringen nodig:

  • WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid)
  • Inboedelverzekering (persoonlijke eigendommen)
  • Zorgverzekering en eventuele aanvullende verzekering

Kloosterakker verzekert de opstal van het appartement, de woning en de eigendommen.

Waskosten

Voor het wassen van linnen en kleding gelden de volgende afspraken bij Icare:

  • Icare beschikt over linnengoed, waar bewoners gratis gebruik van kunnen maken. Als u gebruik maakt van eigen linnengoed, dan kan dit tegen betaling worden gewassen.

  • Het wassen en stomen van de eigen kleding betaalt u als bewoner zelf. Het Facilitair Bedrijf kan de wasverzorging van persoonlijke kleding verzorgen. U of uw familie kunt er ook voor kiezen om (een gedeelte van) de kleding zelf te wassen. Icare zorgt ervoor dat de was wordt verzameld en opgeruimd.

Lees hier meer over de waskosten.