Algemene fysiotherapie

De fysiotherapeut is gespecialiseerd in het verhelpen van klachten en problemen van het houdings- en bewegingsapparaat. Uitgangspunt voor de behandeling vormt voor de fysiotherapeut het belasting-/belastbaarheidsmodel. Wanneer de balans tussen uw dagelijkse activiteiten (belasting) en de hoeveelheid activiteiten die u aan kunt (belastbaarheid) is verstoord, kunnen er klachten ontstaan. Dit kan gaan om sportblessures, werkgerelateerde klachten, de gevolgen van een ziekte of ongeval, een ”verkeerde” houding/beweging of simpelweg omdat uw lichaam ouder wordt. De fysiotherapeut is er dan voor om (samen met u!) de verstoorde balans tussen belasting en belastbaarheid te herstellen.

De fysiotherapeut kan als behandeling kiezen voor bewegingstechnieken, massage en/of oefentherapie. Binnen onze praktijk is het actief bewegen op een verantwoorde manier een belangrijk onderdeel van de behandeling. Dit is bedoeld om de beweeglijkheid van de gewrichten te beïnvloeden, de spierkracht en/of stabiliteit te vergroten en om een betere houding aan te leren. Een grote rol speelt u hierin zelf door middel van het doen van oefeningen thuis.

Voor meer informatie over fysiotherapie kunt u kijken op www.fysiotherapie.nl.

Al onze fysiotherapeuten zijn afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut (HBO-opleiding).

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn