Medical taping

Wat is medical taping?

Medical taping is de verzamelnaam voor het tapen met de voor velen karakteristieke, fel gekleurde, elastische tape. Er zijn verschillende soorten tape (Curetape, Kinesiotape, X-tape) met allemaal een vergelijkbaar uiterlijk en functie.

De tape lijkt op de menselijke huid. Op die manier worden de lichamelijke functies verbeterd en gekwetste spieren en gewrichten ondersteund, zonder het lichaam te beperkingen in haar bewegingsmogelijkheden.

Waarvoor is medical taping geschikt?

Toepassingen van de tape ziet men tegenwoordig vooral terug in de sportwereld. Bij ongemakken aan het bewegingsapparaat wordt de tape vaak ingezet om gewrichten te ondersteunen, of spieren te beïnvloeden om spanningstoename óf juist afname te realiseren. De tape kan ook gebruikt worden voor houdingscorrectie, zwellingreductie, pijnvermindering en het verbeteren van de huidconditie bij bijvoorbeeld littekens.

Ingetapet, en dan?

Afhankelijk van de gebruikte techniek en de huid kan de tape tussen de vier en tien dagen blijven zitten. In die tijd kunt u er alles mee doen: sporten, douchen en zelfs zwemmen! De tape is ademend en voert vocht af, dus hij veroorzaakt ook geen weke huid onder de tape. Uiteraard is het zo, dat intensief gebruik de duur verkort.

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn