Vergoedingen

Indien u een aanvullende verzekering heeft afgesloten worden behandelingen voor fysiotherapie meestal geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Heeft u dit niet, of geen volledig dekkende aanvullende verzekering, dan komt u niet of slechts gedeeltelijk, in aanmerking voor vergoeding. U krijgt dan van ons een particuliere nota.

Voor dit verzekeringsjaar is met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. De nota’s/declaraties gaan rechtstreeks naar de zorgverzekeraars. Als rechtstreeks declareren nog niet mogelijk is, ontvangt u zelf een nota die u vervolgens indient bij uw zorgverzekeraar.

Voor sommige klachten krijgt u een chronische indicatie voor fysiotherapie. De klacht moet dan voorkomen op de zogenoemde ‘chronische lijst’, die vastgesteld wordt door het ministerie. De eerste twintig behandelingen worden dan vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Vanaf de 21ste behandeling komt de vergoeding vanuit de basisverzekering.

Indien u geen chronische indicatie heeft, hangt het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt af van uw aanvullende verzekering

Voor informatie over uw vergoedingen fysiotherapie kunt u uw polisvoorwaarden raadplegen of contact op nemen met uw zorgverzekeraar. U kunt ook kijken op www.fysiotherapie.nl of www.fysiotherapievergoeding.nl.

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn