Op 12 mei 2016 opende Burgemeester de Jonge van Dronten het nieuwe kantoor van de wijkteams van Icare. Na een korte toespraak van Michel Hovinga, regiomanager van Icare Flevoland/Noord Veluwe nam de burgemeester het woord over. Hij feliciteerde de medewerkers van Icare en de bewoners van Dronten met deze bijzondere dag, de dag van de verpleging.
Juist op deze dag opent Icare haar deuren voor de inwoners van Dronten en geeft hen een kijkje achter de schermen van de wijkverpleging. Burgemeester de Jonge gaf aan dat het in de geest was van de ontwerper van de Meerpaal, van Klingerden, om zorg en welzijn, cultuur en sport samen te voegen in één gebouw. Deze verbinding werd symbolisch uitgedrukt in het lint wat doorgeknipt moest worden. Het lint bestond uit een strook verband, welke de burgemeester met een officiële verbandschaar doorknipte.
Na de openingsplechtigheid nam dhr. De Jonge ruimschoots de tijd om de kantoren te bekijken en te horen waaruit het werk van een wijkteam bestaat. De wijkverpleegkundigen gaven aan dat sinds 2015 zij degene zijn die in overleg met de klant uitmaken hoeveel zorg er nodig is. Vanuit hun professionaliteit kunnen ze een inschatting maken hoeveel en hoelang er zorg nodig is. Altijd vanuit de nieuwste richtlijnen en protocollen, maar wel afgestemd op de persoon zelf. Hierin staat de eigen regie voorop en wordt toegewerkt naar een zelfstandig functioneren waar dat kan.
De verbinding met welzijn is zeer belangrijk. Zeker als je een beperking hebt is het belangrijk om mee te doen in de maatschappij om samen dingen te ondernemen. Ook Meerpaal directeur Anke Weeda was aanwezig en zij benadrukte dat samenwerking tussen zorg en welzijn een groot goed zijn in de gemeente Dronten. Ook gaf ze aan dat de oude gebruikers van de voormalige seniorenruimte allemaal een plekje hebben gekregen in de Meerpaal. De eerste ideeën over samenwerking zijn al mondeling besproken en worden binnenkort in een gezamenlijk overleg concreter gemaakt.
In de nieuwe kantoren werd verder aandacht besteed aan het hospice waarin, naast vrijwilligers, Icare de professionele zorg verleent. Ook was het specialistisch team aanwezig, die ziekenhuis verplaatste zorg thuis kunnen geven zoals bijvoorbeeld een bloedtransfusie. Het Skillslab toonde de nieuwste materialen voor het geven van injecties en de thuisbegeleiding van Icare gaf aan hoe zij kunnen helpen bij ontregelde gezinnen of opvoedondersteuning in bijvoorbeeld het asielzoekerscentrum.
Tot zeker half vijf was het een drukte van belang en hebben veel inwoners van Dronten kunnen zien van waaruit Icare de zorg coördineert en regelt.