Oedeemtherapie

Als u last heeft van klachten die ontstaan zijn door vochtophopingen (oedeem) heeft u baat bij fysiotherapie. De oedeemtherapeut weet alles over hoe uw oedeem is ontstaan en hoe de klachten blijvend kunnen afnemen. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen volgt zij regelmatig scholing.

Indicaties voor oedeemtherapie:

Lymfatisch oedeem: een verminderde werking van het lymfestelsel, of teveel aan lymfevocht (bijvoorbeeld ten gevolge van een oncologische operatie, aangeboren afwijking, infecties of de bestraling van een tumor)
Veneus oedeem: spataders, trombose, inactiviteit (door rolstoelafhankelijkheid of gewrichtsproblemen)

Als uw oedeem wordt veroorzaakt door interne oorzaken zoals nierinsufficiëntie en/of hartproblemen, kan de oedeemtherapeut minder voor u betekenen. Vraag uw behandelend specialist of huisarts in dit geval om advies.

Hoe verloopt een behandeling?

De oedeemtherapeut zorgt er voor dat de vochtophoping vermindert en de werking van het lymfestelsel weer verbetert. Hiervoor heeft zij diverse middelen en technieken tot haar beschikking, zoals ademhalingstherapie, oefentherapie, manuele lymfedrainage en compressietherapie. Ook krijgt u leefstijladviezen en voorlichting over hoe u het behaalde resultaat optimaal kunt houden.

Deze behandeling kan alleen gedaan worden in Boshof, Centrum voor revalidatie en herstelzorg,  in Assen.

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn