Logopedie

Communicatie

Logopedie les

Communicatie is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Als je door een ziekte (bijvoorbeeld ALS, MS, of de ziekte van Parkinson) of ten gevolge van een beroerte, problemen ondervindt bij het spreken, lezen, schrijven en/of begrijpen, kan dat van invloed zijn op je sociaal leven en welbevinden.

Eten en drinken

Wat doet de logopedist

Tijdens de eerste afspraak wordt uw probleem, en de beperkingen die u hierdoor ondervindt in het dagelijks leven, besproken. De logopedist doet vervolgens onderzoek om de spraak-taalstoornissen, stemstoornissen en/of slikproblemen in kaart te brengen en stelt een behandelplan op. De resultaten van het onderzoek en het behandelplan worden met u besproken. Er kan begonnen worden met behandelen en/of er volgt een advies. Het doel van de therapie die gericht is op de spraak-taalstoornissen of stemproblemen, is om de communicatie te verbeteren en hierdoor ook het dagelijks functioneren.

Het doel van de sliktherapie is om het eten en drinken prettiger en veiliger te laten verlopen en hiermee de kans op complicaties te verkleinen.

De duur van een behandeling is een half uur of een uur. Dit is afhankelijk van de stoornis. De oefeningen zijn gericht op de stoornis of op compensatie en sluiten zoveel mogelijk aan bij uw wensen en behoeften.

Naast behandeling en/of advies aan u, kan de logopedist adviezen geven aan uw omgeving. Indien nodig begeleidt de logopedist het aanvragen van een communicatiehulpmiddel.

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn