40 jaar bestaan van zorgcentrum Dekelhem

Afbeelding: Dekelhem vroeger 0012 bew
Dekelhem vroeger

In verband met het 40-jarig bestaan organiseert zorgcentrum Dekelhem in Gieten op
9 november van 16.00 - 20.00 uur een reünie voor (oud)medewerkers. Een korte terugblik van 40 jaar Dekelhem en een diapresentatie van foto’s die in de afgelopen jaren verzameld zijn, zullen heel veel herinneringen naar boven brengen. Er worden 100-120 (oud)medewerkers verwacht. De bewoners worden ter gelegenheid van dit feest getrakteerd op gebak bij de koffie.
(Oud)medewerkers die nog geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, kunnen zich aanmelden per mail janny.ensing@icare.nl of per post Boddeveld 1, 9461 JA Gieten.

Vroeger
In 1973 opende Dekelhem haar deuren voor 65-plussers die nog relatief gezond waren. De eerste periode werd gekenmerkt door een gezellig huis met vitale bewoners die meehielpen met de werkzaamheden zoals gras maaien, eten voorbereiden en het verzorgen van dieren in de dierenweide. In de jaren 80 kwamen er veranderingen in de zorg, de zorgvragen werden steeds complexer maar ook meer. Een indicatiecommissie ging bepalen of iemand in aanmerking kwam voor het bejaardenhuis.

Heden
Dekelhem is een compleet zorgcentrum waar mensen terecht kunnen die variërend van weinig zorg tot volledige verpleeghuiszorg nodig hebben. Naast verzorgingshuiszorg in Gieten biedt Dekelhem ook zorg en dagopvang/behandeling in ’t Maandhoes in Gasselte, verpleeghuiszorg voor dementerende ouderen op afdeling ‘De Hondsrug’, in verpleeghuis Herik en kleinschalig wonen Boerderij in Borger.

Toekomst
Ook in de toekomst zijn ontwikkelingen te verwachten. Naast de algemene verpleeghuiszorg, zal Dekelhem zich ook gaan richten op specifieke doelgroepen zoals mensen met ziekte van Parkinson en CVA. Het aantal plaatsen kortdurende opnames voor revalidatie en terminale zorg worden ook uitgebreid.

Klik hier voor meer informatie over zorgcentrum Dekelhem.

Geplaatst op: 10-9-2013

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn