Icare fietst 400 km in 24 uurs-marathon voor Alzheimer

2bike4alzheimer
De finish in Amersfoort

Afgelopen weekend (14 en 15 september) hebben medewerkers van Icare Verpleging en Verzorging een bijzondere prestatie geleverd: in 24 uur legden zij 400 kilometer af op een tandem om aandacht te vragen voor Alzheimer. Door zich hiervoor te laten sponsoren, haalden zij een flink bedrag binnen dat ten goede komt aan onderzoek. De actie is een initiatief van de stichting 2Bike4Alzheimer.

Vorig jaar nam Icare al deel aan de tocht met één fietsteam. Dit jaar groeide de deelname van de thuiszorgorganisatie uit naar vijf teams, met medewerkers afkomstig uit Drenthe, Overijssel en Gelderland. Elk team bestond uit ca. acht deelnemers, die elkaar in duo’s afwisselden op de tandems. Grieta Koster, teamcoach in Assen, vertelt: “Vorig jaar deden we vanuit Assen mee met één fietsteam. Collega’s uit Ermelo, Zwolle en Kampen hebben ons toen aangemoedigd: de fietsroute kronkelde langs deze plaatsen.”
Remco van Kleij uit Ermelo: “Wij vonden hun prestatie zo mooi, dat we hebben beloofd de volgende keer zelf ook mee te doen. Collega’s uit andere plaatsen dachten er hetzelfde over, en dat resulteerde zelfs in vijf fietsteams. Dit jaar hadden we het kantoor in Ermelo ook als een echte ontvangstplaats voor alle fietsteams ingericht.”
Iris Methorst: “In 2012 hebben we vanuit Zwolle en Kampen een stukje meegefietst ter ondersteuning. Nu hebben we de gehele 400 km gefietst. Het was een tocht vol uitdagingen, ook gezien het weer, maar we hebben het gehaald! Het was een unieke en mooie ervaring.”

De medewerkers stapten op de fiets omdat zij in hun werk dagelijks veel te maken krijgen met Alzheimer. Bijvoorbeeld omdat zij thuiszorg verlenen aan mensen met dementie of in een verpleeghuis voor dementerende ouderen werken. Naast Icare fietsten nog meer (zorg)organisaties de 400 km lange route van Alkmaar naar Amersfoort. De opbrengst van de gehele actie bedraagt bijna €70.000 en is bestemd voor onderzoek naar Alzheimer.

Geplaatst op: 16-9-2013

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn