Icare wint Lean Award 2014

Afbeelding: Icare wint Lean Award

Icare Verpleging en Verzorging is de grote winnaar van de Nationale Lean Award 2014. De Lean Award is een initiatief van de Lean Consultancy Group en een waardering voor het meest inspirerende Lean Initiatief van Nederland. Dit jaar werd de Award voor het eerst uitgereikt.

Wie heeft het afgelopen jaar de grootste bijdrage geleverd aan het levensgeluk in Nederland met haar Lean initiatief? Het antwoord op die vraag is: Icare. De zorgorganisatie kwam gisteren als winnaar uit de bus op het Lean Event in Maarssen. Corina van Gelderen, programmamanager van het Lean-traject binnen Icare: “De kern van onze aanpak is dat we uitgaan van wat de klant belangrijk vindt. Dat leert je kritisch kijken naar processen. Samen met medewerkers bepalen we wat verspilling is en wat eruit kan. Deze aanpak maakt ook medewerkers enthousiast. We organiseren bijvoorbeeld regelmatig klantenarena’s. We gaan tijdens zo’n arena in gesprek met klanten: ‘Wat vindt u belangrijk?’ en ‘Wat kan er beter?’ Zo blijf je continu verbeteren als organisatie.”

Eindstrijd
Samen met het Elisabeth TweeSteden ziekenhuis en de gemeente Haarlemmermeer behoorde Icare tot de laatste drie finalisten. Aan hen was gevraagd om hun Lean initiatief te visualiseren met een filmpje. Tot aan de finaledag op 5 november kon het algemene publiek stemmen op deze filmpjes en daarmee op hun favoriete Lean initiatief. Gisteren werd de strijd beslist door het oordeel van de officiële jury (met daarin o.a. geluksgoeroe Leo Bormans) en het resultaat van de publieksstemmen. Corina: “De jury was met name te spreken over onze integrale aanpak door de organisatie heen, het centraal stellen van klantbeleving en klantwaarde en het feit dat we er echt als een groep stonden. De award is een mooie waardering voor Icare en geeft aan dat we op de goede weg zitten.”

Naast een mooie bokaal, bestaat de prijs uit een inspirerende studiereis naar Japan voor vijf personen. Tijdens de reis wordt autofabrikant Toyota bezocht, waar de principes van Lean hun oorsprong kennen.

Geplaatst op: 6-11-2014

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn