Leerlingen geven Dekelhem een mobiele tuin

Leerlingen van het Vakcollege van het Dr. Nassau College in Gieten hadden maandag de handen vol aan de uitvoering van een activiteit voor ouderen. Ze gaven Zorgcentrum Dekelhem een mobiel tuinperk.

Ouderen die hun tuin hebben moeten achterlaten, kunnen zo toch nog tuinieren. De opleidingen van het Vakcollege bereiden leerlingen onder andere voor op beroepen in de ouderenzorg. In de afgelopen weken hebben medewerkers van Zorgcentrum Dekelhem in Gieten voorlichting gegeven aan aan de leerlingen over het werken met en voor hun bewoners. Vervolgens kregen de leerlingen de opdracht om een activiteit te organiseren voor de ouderen. Ze moesten alles zelf regelen: van het bedenken van de activiteit, tot het regelen van koffie en thee en het maken van inschrijfformulieren, aanplakbiljetten enzovoort. Ook kreeg iedere leerling vijf euro om er met zijn allen het streefbedrag van € 800 van te maken: de aanschafprijs van een mobiel tuinperkje.

Er zijn nogal wat ouderen die door een slechtere conditie de zorg voor hun tuin moeten opgeven. Voor ouderen die graag tuinieren, is dat natuurlijk erg vervelend. Onder het motto ‘Als Mohammed niet naar de berg kan komen, komt de berg naar Mohammed’ is er een zogenaamde mobiele tuin ontwikkeld. Dit is een duurzaam gemaakt tuinperkje op wielen waar een rolstoel onder gereden kan worden. Zo komt de tuin dus naar de tuinierders toe en kunnen ouderen die van tuinieren hielden en nu in de rolstoel zitten, hun hobby toch nog oppakken. Zorgcentrum Dekelheim is blij met dit cadeau van de zorg- en welzijnswerkers van de toekomst: 'Contact tussen jong en oud is altijd heel fijn. En nu ook nog eens met zo’n mooi cadeau. Met dit soort jongeren zien wij de toekomst optimistisch tegemoet.'

De mobiele tuin

foto mobiele tuinIMG_1327
IMG_1379
IMG_1471
IMG_1475
Geplaatst op: 23-3-2015

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn