NL Doet in Dekelhem Gieten

Afbeelding: nl doet podiumIMG_1408

In het hele land stond, tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland NL Doet, bij diverse organisaties het vrijwilligerswerk in de spotlights. Vele vrijwilligers staken de handen uit de mouwen, zo ook in Dekelhem. Dekelhem had als thema gekozen voor ‘De Grote Schoonmaak’.

De lente is immers bij uitstek het seizoen om huis en tuin weer fris te maken. Op aanvraag van de bewoners werd het koper en zilver gepoetst. Op het terras werden de rolstoelen en rollators verzameld voor een wasbeurt en gingen vrijwilligers met enkele bewoners mee naar de kamer om daar hun ingebrachte klussen uit te laten voeren. Hierbij kunt u denken aan meubels in de boenwas zetten, ramen lappen, kleedjes uitkloppen, enz. Ook op de verpleegafdelingen De Hondsrug 1 en 2 werd door familie van de bewoners hard gewerkt. De kasten werden opgeruimd, terrassen schoongemaakt, vrolijke viooltjes in de bloembakken gepoot en de moestuinbak werd van nieuwe slaplantjes en aardbeien voorzien. Natuurlijk werd bij al die inspanningen de inwendige mens niet vergeten. Tussen de middag was er erwtensoep met roggebrood en spek en Drentse kwark. ‘s Middags werd het vrijwilligersteam aangevuld met wethouder Co Lambert. Hij hielp mee met de ‘rolstoelen wasstraat’ en het schoonmaken van het tuinmeubilair. Naast al deze werkzaamheden werden er twee prachtige tuintafels in elkaar getimmerd die op het terras komen te staan.

Aan het eind van de klusdag zag alles er weer spik en span uit en was iedereen zeer tevreden over alle inspanningen. Kortom: een geslaagde dag! Alle vrijwilligers en familieleden hartelijk dank voor jullie inzet!

Voor meer informatie over Dekelhem of vrijwilligerswerk kunt u contact opnemen met Eef Rillema, telefoon (0592) 23 38 88.

 

Sfeerimpressie

nl doet boenwas IMG_1441
kleedjes kloppen IMG_1425
nl doet gebak WP_20150320_007
nl doet wasstraat IMG_1435
nl doet tafels IMG_1456
nl doet verven IMG_1430
nl doet zilverpoetsen IMG_1420
Geplaatst op: 25-3-2015

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn