Voorlichtingsavond voor mantelzorgers in de gemeente Coevorden

Mantelzorg op stee

Hoe voorkom je fysieke en mentale overbelasting?

Als mantelzorger zorgt u voor uw partner, familielid of naaste. Een zware, belangrijke taak die u met liefde uitvoert. Diverse welzijnsorganisaties kunnen u mentaal ondersteunen, maar hoe zit het fysiek? Tilt u op de juiste manier en gebruikt u de juiste hulpmiddelen? Om uw mantelzorgtaak uit te kunnen blijven voeren, is het belangrijk dat fysieke en mentale overbelasting voorkomen wordt. Daarom nodigen we u van harte uit voor een voorlichtingsavond waarbij we ingaan op dit thema: Mantelzörg op Stee.

Programma
Tijdens deze avond zijn er workshops fysiotherapie en ergotherapie, is er gelegenheid om ervaringsverhalen uit te wisselen en er zijn verschillende standjes van zorgprofessionals waar mantelzorgers vragen kunnen stellen en informatie kunnen krijgen. In Wezup wordt een voorlichtingsavond georganiseerd in samenwerking met de huisarts en lokale collega’s. Deelname is gratis.

  • Vanaf 19.00 uur Inloop
  • 19.30 uur: Start programma met een kort ervaringsverhaal van een mantelzorger
  • 20.00 uur: Workshopronde 1 (fysiotherapie of ergotherapie)
  • 20.30 uur: Pauze, bezoek informatiestandjes
  • 21.00 uur: Workshopronde 2 (fysiotherapie of ergotherapie)
  • 21.30 uur: Afsluiting, mogelijkheid om elkaar te ontmoeten/standjes te bezoeken

Aanmelden
Klik hier om aan te melden. Wilt u graag deelnemen aan de avond, maar kunt u niet gemist worden door degene die u verzorgt? Neem dan contact op met Icare wijkverpleegkundige Karen Sewuster: 06 23 90 00 51.

 

We ontmoeten u graag!

Saxenburgh Groep, Mia Carey Fysiotherapie / Valpreventie & Coaching en Icare Verpleging en Verzorging

Geplaatst op: 24-5-2017

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn