Voorlichtingsmiddagen voor mantelzorgers in de gemeente Coevorden

Mantelzorg op stee

Hoe voorkom je fysieke en mentale overbelasting?

Als mantelzorger zorgt u voor uw partner, familielid of naaste. Een zware, belangrijke taak die u met liefde uitvoert. Diverse welzijnsorganisaties kunnen u mentaal ondersteunen, maar hoe zit het fysiek? Tilt u op de juiste manier en gebruikt u de juiste hulpmiddelen? Om uw mantelzorgtaak uit te kunnen blijven voeren, is het belangrijk dat fysieke en mentale overbelasting voorkomen wordt. Daarom organiseren de afdeling ergotherapie van het Aleida Kramer,  Mia Carey Fysiotherapie / Valpreventie & Coaching, Icare Verpleging en Verzorging en de huisartsen in de gemeente Coevorden voorlichtingsmiddagen voor mantelzorgers: Mantelzörg op Stee.

Programma
Tijdens deze middagen zijn er workshops fysiotherapie en ergotherapie, is er gelegenheid om ervaringsverhalen uit te wisselen en er zijn verschillende standjes van zorgprofessionals waar mantelzorgers vragen kunnen stellen en informatie kunnen krijgen. 3 oktober bent u van harte welkom in De Baander in Dalen (Hoofdstraat 23) en 7 november in het Aleida Kramer in Coevorden (M. v.d. Thijnensingel 1). De middag begint om ca. 13.30 en is rond 16.00 uur afgelopen. Deelname is gratis.

Aanmelden
Klik hier om aan te melden. Wilt u graag deelnemen aan de middag, maar kunt u niet gemist worden door degene die u verzorgt? Neem dan contact op met Icare wijkverpleegkundige Karen Sewuster: 06 23 90 00 51.

Geplaatst op: 26-7-2016

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn