Menu

Wethouder Bouwman onder de indruk van nieuwe Altingerhof in Beilen

Afbeelding: IJsjes voor bewoners Altingerhof
IJsjes voor de bewoners van Altingerhof

Vrijdag 27 augustus kregen de bewoners van het kleinschalige verpleeghuis Altingerhof van Icare in Beilen bezoek van wethouder Zorg en Welzijn Dennis Bouwman. Samen met twee afgevaardigden van de gemeente Midden-Drenthe kwam hij een kijkje nemen en trakteerde hij bewoners en medewerkers op ijs om de recente verhuizing naar de nieuwbouw te vieren.

Wethouder Bouwman is vanaf het eerste moment betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwbouw van Altingerhof aan de Molenstraat. De wethouder kent vele initiatieven van kleinschalige woonvormen uit het hele land. “Deze nieuwbouw vind ik een voorbeeld voor de toekomst, omdat alles echt dichtbij de bewoners is georganiseerd en zij waar mogelijk betrokken worden bij alle dagelijkse dingen.” Tijdens de rondleiding sprak hij met verschillende bewoners. Daar kreeg hij te horen dat de bewoners heel tevreden zijn over hun nieuwe woning. Vooral dat alles op de begane grond is gebouwd en dat je vanuit de huiskamer zo het terras op loopt en – als het park volgend jaar is aangelegd – ook buiten heerlijk kan wandelen op het terrein. Ook de prima zorg in Altingerhof werd door de bewoners genoemd. “Fijne ontwikkelingen voor de inwoners van de gemeente Midden-Drenthe en omgeving, vormgegeven door zorgorganisatie Icare”, vindt Bouwman.

Er wonen nu 60 bewoners met een vorm van dementie of lichamelijke beperkingen vanwege ouderdom in de nieuwbouw. De verwachting is dat in september 2022 het laatste woongebouw voor 20 bewoners wordt opgeleverd. Ook is dan het multifunctionele gebouw gereed. In dat gebouw krijgen ontmoeten, dagbesteding, behandeling en algemene werkruimte een plek. De nieuwbouw is duurzaam gebouwd en bovenal ontwikkeld als een fijne woon- en werkomgeving. De gebouwen voldoen aan alle huidige standaarden en eisen. De nieuwe Altingerhof is energieneutraal en heeft ‘nul op de meter’. Ook kan er eenvoudig worden omgebouwd naar 2-kamerappartementen, zodat er steeds goed kan worden ingespeeld op toekomstige ontwikkelingen.