Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu
Artikel gepubliceerd op 1 maart 2024

Waar begin je als organisatie om ACP geen toeval te laten zijn? We delen graag deze Good Practice die samen met VGZ tot stand is gekomen.

Proactief plannen als onderdeel van zinnige en passende zorg
Proactieve zorgplanning, ook wel Advance care planning of ACP, zorgt ervoor dat het leven van de cliënt centraal blijft staan. Ook wanneer er sprake is van ernstige ziekte of een naderend afscheid. Door het ACP-gesprek blijft de cliënt zelf de regie houden. Hierdoor wordt er minder stress ervaren en onnodige zorg voorkomen. De huisarts gaat het gesprek aan over wensen, behoeften en verwachtingen die een cliënt heeft. Dit gesprek moet ook gevoerd worden in de wijkverpleging, omdat het leven thuis plaatsvindt en om de zorg thuis goed te organiseren. Maar hoe doe je dat? Waar begin je als organisatie om ACP geen toeval te laten zijn?

We helpen graag hiermee. Daarom delen we wat we geleerd hebben: de werkwijze, de wegwijzer, de materialen, de gesprekstrainingen en de systematische aanpak. Delen en van elkaar leren is belangrijk, zodat we ook zinnig omgaan met de energie en inzet van al onze zorgprofessionals. Daarom zijn we blij dat deze Good Practice samen met VGZ tot stand is gekomen. Want, zorgen doen we samen.

Bundeling kennis voor het borgen van proactieve zorgplanning in de wijkverpleging