Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu
Artikel gepubliceerd op 30 maart 2023

Update beveiligingsincident Nedap/Carenzorgt.nl

Afgelopen oktober werd zorgportaal Carenzorgt.nl gehackt, we hebben jullie daarover op intranet geïnformeerd. Er is nieuwe informatie, die we graag weer met jullie delen.

De verdachte die in november 2022 door de politie is aangehouden voor de diefstal van gegevens van gebruikers van Carenzorgt.nl heeft bekend. Dit heeft Nedap, leverancier van het zorgportaal, ons recent laten weten. Nedap is hierover geïnformeerd door het Openbaar Ministerie (OM). ‘Uit het politieonderzoek is naar voren gekomen dat er geen reden is om te twijfelen aan de juistheid van de verklaringen van de verdachte’, zo laat het OM aan Nedap weten. Er zijn volgens het OM daarnaast nog steeds geen aanwijzingen dat de documenten die door de hacker zijn gedownload, verspreid zijn.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft inmiddels haar onderzoek bij Nedap naar het beveiligingsincident van Carenzorgt.nl afgerond en het dossier gesloten.

Nedap laat verder weten dat zij zowel intern als extern veel onderzoek hebben laten doen naar de veiligheid van hun systemen. In februari 2023 is Nedap opnieuw gecertificeerd, waarbij het beveiligingsincident in Carenzorgt.nl ook onder de loep is genomen.

Heb je nog een vraag? Stuur dan een mail naar privacy@icare.nl.