Menu

Dagbesteding terug op ‘oude plek’ de Proatstee in Gieten

Dagbesteding de Proatstee

Op maandag 2 december opende één van de bewoners van Dekelhem op feestelijke wijze Dagbesteding de Proatstee in de woonzorglocatie van Icare.

De dagbesteding verhuisde van ’t Maandhoes in Gasselte, terug naar Gieten. Cliënten en de medewerkers van de dagbesteding verhuizen mee. Vele jaren geleden startte de dagbesteding daar. Sommige bezoekers van de dagbesteding weten dat nog en vinden het fijn om op de vertrouwde plek terug te zijn. Voor anderen is het nog even wennen, een nieuwe plek. Het werd een feestelijk momentje, met een gebakje bij de koffie.

De dagbesteding in Dekelhem is iedere dag geopend tussen 09.30 en 16.30 uur. De groep varieert van 8 tot 16 bezoekers uit de gemeente Aa en Hunze en Borger/Odoorn. Mensen met een WMO-indicatie voor dagbesteding kunnen deelnemen. Het geeft mensen een prettige manier om de dag in te vullen, het gevoel te krijgen erbij te horen en van betekenis te zijn. Voor mantelzorgers betekent het dat zij de zorg voor hun naaste even kunnen loslaten.

Medewerkers Annet, Trijntje en Roelien hebben veel zin om de dagbesteding Proatstee in Dekelhem te gaan leiden. “Het voelt een beetje als thuis komen, al zal het voor iedereen ook een beetje wennen zijn”, zeggen zij. “Wij hopen dat iedereen een fijne tijd zal hebben in Dekelhem.”

Dagbesteding de Proatstee
Dagbesteding de Proatstee